4 rodzaje produktów, aby pomóc poprawić Swoją pamięć

Jeśli czujesz się zapominalski, to może być z powodu braku snu lub szereg innych przyczyn, w tym genetyki, poziom aktywności fizycznej i stylu życia i czynników środowiskowych. Jednak, nie ma wątpliwości, że dieta odgrywa ważną rolę w móżdżkowych zdrowie.
Najlepsze menu dla wzmocnienia pamięci i funkcji mózgu stymuluje dobry dopływ krwi do mózgu — wygląda na to, że jesz, aby odżywić i chronić swoje serce. Badania wykazały, że dieta śródziemnomorska pomaga utrzymać starzejącym się mózgu ostry, i więcej dowodów, jednej żywności, jak dieta śródziemnomorska lepsze funkcje poznawcze, pamięć i czujność.
Przypomnijmy, wzmocnić, dodając te produkty do obrotu.

Jedz warzywaJedz warzywa

Trudno zapomnieć ten komunikat. Dostaje odpowiednie warzyw, szczególnie kapustne, w tym brokuły, kapusta i warzywa, może przyczynić się do poprawy pamięci. Spróbuj surówka z białej kapusty lub zastąpić kapustą na tor — tilla w następnym kanapkę zawinąć. Brokuły wołów-Fry-jest również doskonałym rozwiązaniem do obiadu lub kolacji.

Być słodkimi jagodami i wiśniami

Jagody, szczególnie ciemne, takie jak jeżyny, borówki i wiśnie — jest bogatym źródłem antocyjanów i innych flawonoidów, które mogą zwiększyć funkcję pamięci. Wypić garść jagód na przekąskę, w kaszy lub pieczone w przeciwutleniacz-bogaty deser. Możesz skorzystać z tych korzyści od świeżych, mrożonych lub suszonych jagód i wiśni.

Otrzymują wystarczającej ilości kwasów tłuszczowych Omega-3Otrzymują wystarczającej ilości kwasów tłuszczowych Omega-3

Zasadnicze znaczenie dla dobrego zdrowia mózgu, kwasów tłuszczowych Omega-3, kwas dokozaheksaenowy (DHA), w szczególności, może przyczynić się do poprawy pamięci u zdrowych młodych dorosłych. “DHA jest najczęściej kwasów tłuszczowych w mózgu. Logiczne jest, że jeśli masz wyższy poziom DHA we krwi, wtedy mózg będzie działać bardziej efektywnie” – mówi Andrea Giancoli, RD, dietetyk i obok Akademii żywienia i dietetyki przedstawiciel (2005-2014).
Owoce morza, wodorosty morskie i tłuste gatunki ryb, w tym łososia, tuńczyka, sardynki i śledzie — są jednymi z najlepszych źródeł kwasów tłuszczowych Omega-3. Zastąpić ryby na mięso kilka razy w tygodniu, aby uzyskać zdrową dawkę. Grill, piec lub smażyć rybę do maksimum smaku i zdrowia. Spróbuj taco łososia z czerwoną kapustą i sałatką z kapusty, a na przekąskę szprota lub zamówić tuńczyka na sałatkę do obiadu. Jeśli nie jesz ryb, omówić inne opcje zasilania i suplementów diety z lekarzem lub zarejestrowanym dietetyka dietetyka. Można uzyskać kwasów tłuszczowych Omega-3 z oleju rybiego, morskich glonów i mikroglonów suplementy.

Praca orzechówPraca orzechów

Dobrze wiadomo pozytywny wpływ na zdrowie serca, orzechy włoskie również mogą poprawić pamięć roboczą. Przekąska na garść orzechów włoskich, aby ugasić popołudniu głód, dodawać je do owsianki lub sałatka na kryzys lub wymieszać je w jarzynowa wołów-Fry dla dodatkowego białka.
Produkty te są przydatne nie tylko dla mózgu, wspierają zdrowie serca i wszystkich części ciała. W czasie, gdy nie ma żadnej gwarancji, że te produkty pomogą ci zapamiętać, gdzie można umieścić jutro twój kluczy, z biegiem czasu mogą one utrzymać dobry stan zdrowia przez całe życie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *